Makreelquiche met paprika

Ingredienten

  • 1 gerookte makreel (ca. 400 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 3 paprika's naar keuze, in reepjes
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • zout en peper

Quiche kun je bereiden met verschillende ingrediënten en bestaat in verschillende formaten. Deze makreelquiche met paprika is lekker als hoofdgerecht, maar je kunt ook een punt serveren bij de lunch. Ben je benieuwd naar de slanke variant van deze quiche? Lees dan onze tip!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikareepjes 5 min. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak.
3. Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk de helft van het ei-kaasmengsel over het mengsel. Verdeel de rest van de paprika en de makreel er ook overheen. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel over het geheel. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse bladsalade.

Tip

Neem voor een slankere quiche deeg voor hartige taart (diepvries), vervang de slagroom door kookroom light en gebruik de helft van de kaas.

Bron: visrecepten.nl