Geroosterde pijlinktvisjes

Ingredienten

  • 500 g pijlinktvisjes (ca. 10 stuks van 20 cm)
  • sap van 1 citroen
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie

Grill eens anders! Deze heerlijke kleine inktvisjes zijn supermals en perfect voor op de barbecue. Wil je toch liever gewoon binnen koken? Leg ze dan in de grillpan, net zo lekker en een stuk minder schoonmaakwerk.

Bereiding

1. Maak de inktvisjes schoon: trek de kop met de tentakels voorzichtig van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijfje van binnen schoon, verwijder ook de harde balein. Spoel de lijfjes onder stromend water schoon en laat uitlekken. Snijd tenslotte de tentakels van de kop; bewaar de tentakels en gooi de rest weg.
2. Meng het citroensap met de tijm, de knoflook, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep de lijfjes en de tentakels door de citroen-tijmmarinade. Marineer de inktvis afgedekt min. 30 min. op een koele plek.
3. Steek de barbecue aan. Rooster de inktvis 1-2 min. per kant op de hete barbecue. Leg de inktvis op een schaal.
Lekker met knoflookmayonaise, tomatensalsa en ciabatta.

Bron: visrecepten.nl