Mul is een zomervisje. Gevangen door onze eigen Nederlandse vissers voor onze Noordzeekust. Het visvlees van rode mul is wat steviger en meer geschikt om te grillen. Eet deze lekkere gegrilde rode mul met venkel en courgette vanavond. Eet smakelijk
1. Snipper het sjalotje fijn en snijd de courgette en de venkelknol in heel kleine blokjes (van 3-5 mm). Snijd de kerstomaatjes in dunne plakjes.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de sjalot, courgette en venkel 2-3 minuten op hoog vuur beetgaar. Schep de plakjes tomaat erdoor en bak nog 1 minuut. Schep de groenten in het midden van vier warme borden.
3. Bestrijk de mulfilets met olie en bak ze in een hete grillpan of koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en net aan gaar. Keer de filets pas als ze vanzelf van de pan loslaten. Leg de filets met de velkant naar boven op de groente. Garneer met de sprietjes bieslook.
Bron: visrecepten.nl